Pasta is my drug!


Nej, fan asså! Nu för en sekund sedan bestämde jag mig för att skippa pasta helt! Jag har ju hittills käkat fullkornspasta och en och annan vit pasta har såklart åkt ner, men i små mängder. Men jag känner verkligen att jag kan bli sjukt sugen på pasta, och om Fredrik har gjort det till sin mat så kan jag nästa inte låta bli att springa där och skeda i kastrullen. Ni anar inte hur mycket jag älskar pasta! Gillar det mer än allt godis i hela världen ;)
Så nu har jag bestämt att jag struntar i det helt och hållet. Från och med nu så existerar inte ens pasta i min värld.
Punkt slut.

Vad har ni för relation till pasta?


My food


Tänkte dela med mig lite av vad jag äter nu när jag tränar och vad jag absolut inte äter. Jag delar nog upp det i kategorier så att ni får en idé om vad jag äter till frukost, mellanmål, lunch och middag.

Frukost:
Havregrynsgröt
Kaffe
Mellanmjölk
Te
Knäckebröd (Wasa Husman)
Naturell yoghurt
Havrefras
Äpple
Frysta bär
Keso
Kokt ägg
Gurka
Tomat

Mellanmål:
Te
Kaffe
Mellanmjölk
Frukt
Knäckebröd
Naturell yoghurt
Gröna ärtor
Keso
Tonfisk
Makrill
Kokt ägg
Morot
Gurka
Paprika

Lunch & Middag:
Cous cous, fullkorn
Råris
Fullkornspasta
Potatis
Spenat
Quornfilé
Tonfisk
Makrill
Lax
Fiskbullar i hummersås
Torsk
Broccoli
Ruccola
Gröna ärtor
Kidneybönor
Vita bönor (inte i tomatsås)
Oatly havregrädde
Zucchini
Champinjoner
Palsternacka
Vitkål
Kålrot
Krossade tomater
Tomatpuré
Gröna oliver
Fetaost
Kokosmjölk
Rapsolja

Produkter jag väljer bort (som jag tidigare har ätit):
Buljongtärningar
Ketchup
Sylt
Vit pasta
Majonäs
Matlagningsgrädde
Margarin
Smör
Chips
Plockgodis
Bröd och skal till tacos
Dipp (på påse som man blandar med gräddfil)
Mjukt bröd (ca 2 gånger i månaden äter jag Fazer rågform)
Quornfärs
Sojakorv
Vita bönor i tomatsås
Smaksatt yoghurt
Ost (på mackan)
Alkohol (bara på fest ;)

Har säkert glömt något, men ungefär så här ser det ut. Min grundtanke är att dra ner på kolhydraterna, mjölkprodukterna och försöka äta så "rent" som möjligt. Ska jag äta pasta och ris så blir det fullkornsvarianter och så försöker jag att äta det till lunchen i så fall istället för middag, vill inte ha en mage full av pasta innan jag ska sova. Har dessutom minskat mina portioner och äter låååångsamt. Förut tog jag stora berg av pasta och slängde i mig det på 10 minuter. Äter ett mellanmål vid kl 10 och ett vid kl 15. På förmiddagen räcker det med en frukt eller en skiva knäckebröd och en kopp te. På eftermiddagen innan träning blir det oftast ägg, keso, makrill, gröna ärtor eller yoghurt med banan och frysta bär.

På helgen när man kanske är sugen på något gott så brukar jag tillåta 1 dl vaniljglass med tinade, frysta bär. Annars brukar det bli småyoghurtar, grönsaksstavar med ekologisk salsasås, mörk choklad, frukt, osaltade nötter. Självklart händer det ibland att jag är sugen på några plockisar och då väljer jag alltid två sorter som inte innehåller några e- ämnen; fudgebitar och jordnötsrutor, och så håller jag mig till 8 bitar.
Jag har liksom lyckats få bort det där beteéndet att bara för att det är helg så måste man käka massa skit eller äta mer.

Så nu vet ni vad jag äter :)



Första numret


Idag fick jag mitt första nummer av Topp Hälsa. Riktigt nice med lite inspiration när det gäller mat och träning :)


Min träningsplan


Jag har försökt att göra en liten planering över hur jag ska träna det närmaste året. Började ju träna i augusti och det var definitv ingen "quick fix" jag var ute efter utan en helt ny livsstil. Första månaden körde jag Insanity och dagliga powerwalks. Nu är jag mitt uppe i Insanity som är ett 60- dagars träningsprogram. Jag har nu bara 17 dagar kvar!? Kan inte fatta att jag snart är färdig med det :) Så vad ska jag göra efter Insanity? Jo...

•Efter Insanity tar jag en veckas paus då jag tänker äta väldigt kontrollerat och endast powerwalka MINST en gång om dagen.

• Därefter kör jag igång med Asylum workout som är nästa steget efter Insanity, det är ett 30 dagars program.

• När jag är färdig med det så är det förmodligen någonstans mitt i december, så ut och powerwalka är nog inte det ultimata, därför blir det en repris med Hip Hop Abs varvat med en specifikt träningspass från Insanity som heter Core Cardio & Balance. Detta kör jag året ut.

• När 2012 kickat igång så börjar jag ett nytt träningsprogram som heter Chalean Extrem som är väldigt fokuserat på styrka. Jag har inte riktigt kollat upp hur lågt det programmet är men jag har för mig att det är 3 månader långt, så jag är sysselsatt fram till mars

• Samma som förut, så tar jag en veckas paus och förhoppningsvis tillåter vädret att jag kan promenera.

•Efter det drar jag igång en runda av P90X som även det är 3 månader långt.

•Sommar är det när jag är färdig med P90X så då är det promenader och simning som står på schemat :) Sedan har det faktiskt gått ett helt år och jag hoppas att mina resultat kommer att vara grymma. Hur planen ser ut därefter är ännu oklart :)


Du är vad du äter...


Läste ett intressant inlägg hos Linnéa idag angående kost. Jag är likadan när det kommer till att kolla i folks kylskåp eller spana lite i vagnarna och korgarna i mataffären för att se vad folk köper. Jag är dessutom helt besatt av att kolla ingredienser och näringsvärde på olika produkter när jag är mataffären.

Min matfilosofi är att vi äter för att stärka våra kroppar, för att få i oss värdefulla näringsämnen samt se till att vi INTE äter sådant som vi VET är skadligt för oss. Jag vill leva länge och jag vill leva bra. Jag vill inte sitta där i framtiden och ha ont både här och där, gå på olika mediciner och inte orka göra sådant som jag vill göra. Jag vill inte dö i förtid på grund av någon sjukdom som jag har fått på grund av min kost.

Jag har inte alltid tänkt så. Men de senaste åren och absolut de senaste månaderna har jag blivit extremt medveten om vad jag äter. Jag kan tycka att det är så sorgligt att så många människor inte ens vet vad dom äter, att man litar blint på att allt som finns i mataffären är i stort sett ingen fara att äta. Har ni kollat innehåll och näringsvärde i vissa produkter? Man blir mörkrädd över att de ens får säljas, att det ens finns en industri där det tillverkas mat som kan vara direkt skadligt för oss.

Jag gillar att göra mat från scratch! Jag har aldrig i hela mitt liv köpt pulvermos, pulversås eller färdig pizzadeg. Inte heller pastasås på burk eller frysta portionsrätter. Och med tiden är det fler och fler produkter som jag har valt att helt plocka bort, så som till exempel sylt, mjukt bröd, buljongtärningar och smaksatt yoghurt.

Jag har helt slutat köpa produkter som innehåller E- ämnen (med ett undantag - OATLY havregrädde som innehåller ett e- ämne). Fredrik kan ibland tycka att jag är lite jobbig som alltid vill göra allt från scratch, men jag skulle aldrig få för mig att köpa något färdig när jag kan göra det själv och ha koll på exakt vad det är i.

En annan sak som irriterar mig extremt mycket är att vuxna lär sina barn att äta precis som sina föräldrar. VARFÖR belönar man sitt barn med godis? Och varför tycker folk att man är elak eller att det är synd om barn som inte får äta godis? Har ni kollat ingredienserna när ni plockar ert godis? Skrämmande är rätta ordet! Vad är meningen med att ge det till ett litet barn? Ett barn har ännu inte utvecklat något "sockerberoende", de känner inget behov av att käka chips bara för att det är fredag så varför tvinga på dem våra egna vanor?

Varför belönar vi oss själva med dålig mat och godis? Hur kan en belöning vara att ge sig själv något dåligt?
Nu blir det här typ världens längsta inlägg och jag skulle kunna fortsätta i all evighet...egentligen hade jag ju tänkt att skriva om vad jag själv äter och vad jag inte äter och varför jag har valt att göra så, men det får helt enkelt bli ett annat inlägg.


Insanity Fit Test #3


Då har jag precis avklarat mitt tredje Insanity Fit Test. Det är alltså ett test som man gör efter varje två veckors period för att se hur man förbättras av träningen. Precis som förra gången så knäckte jag mina förra resultat och visade förbättring på alla övningar. Här kan ni jämföra med mitt förra Fit Test.

1. Switch Kicks - 83 st
2. Power Jacks - 43 st
3. Power Knees - 88 st
4. Power Jumps - 31 st
5. Globe Jumps - 10 st
6. Suicide Jumps - 7 st
7. Push- Up Jacks - 15 st
8. Low Plank Oblique - 26 st

Fan vad coolt det känns att göra en övning som man gjorde för två veckor sedan och att orka göra fler än förra gången :) 
Kl 17.00 idag väntar mitt första pass i max månaden, 60 minuter högintensiv träning. Holy shit...


Forks Over Knives


Den här dokumentären måste jag bara se!


Bra Sida!

Måste bara tipsa om denna sida där man kan kolla upp näringsvärdet i olika produkter. Skitbra! :)


Fransk sportaffär öppnar i Sverige!


Goda nyheter för er som köper mycket träningskläder. I november (den 25) öppnar en fransk sportbutik i Bromma som heter Decathlon. Läste i tidningen att det är sportaffärernas motsvarighet till IKEA. Hur fantastiskt låter inte det? Har spanat lite på den franska sidan och priserna är underbara, träningslinnen för 70 spänn, sportbh för 129...Ser verkligen fram emot att shoppa loss där! :)


Tisdag

Dagen mat och träning har sett ut så här:

Frukost:
1 kopp kaffe med mjölk, havregrynsgröt med äpple, kanel och mjölk

Mellanmål:
2 clementiner, 1 kopp te med mjölk

Lunch:
Pasta med grönsaksröra (vitkål, gul lök, grön paprika, zucchini, morot, krossade tomater, tomatpuré)
käkade dock alldeles för mycket pasta!!! Vilket resulterade i att jag hoppade över mellanmålet på eftermiddagen. Jag var alldeles för hungrig när jag kom hem från jobbet och pasta är ju mina stora kärlek. Hoppade över mellanmålet dels för att jag hade ätit för mycket och dels för att jag inte ens var hungrig då!

Träning:
40 minuter Insanity - Core Cardio & Balance

Middag:
Mos gjort på potatis och morot, 3 vegetariska köttbullar, gröna ärtor och en liten klick brunsås (hemmagjord - från scratch så klart!)


Insanity - Vecka 5


Nu är jag färdig med min femte vecka av Insanity som har varit Recovery Week, vilket betyder att tempot inte har varit helt galet - men galet effektivt. Har då kört Core Cardio & Balance i 6 dagar i sträck och det är mitt favoritprogram hittills tillsammans med Pure Cardio och Cardio Abs.
Imorgon går jag in min sista månad som är "Max" månad som betyder att tempot ökar, det blir tuffare och träningstiden blir längre. Jag är lite rädd måste jag erkänna, haha, men jag känner mig grymt redo.
Imorgon är det även dags för mitt tredje Fit Test, ska knäcka mina förra resultat! ;)

4 veckor kvar - Here we go!


Löparbyxor


I lördags fyndade jag två par nya löparbyxor på Stadium. Ett par gröna från Soc och ett par svarta från Adidas till det underbara priset 100 kr/styck. Äntligen säger jag bara, mina jag har nu är alldeles för stora!


Topp Hälsa


Jag nappade på ett erbjudande från Topp Hälsa där jag får tre nummer av tidningen plus en vit plastklocka och duschcreme från Bodyshop. Kul att ha lite inspirerande läsning!


Dagens lunch


Dagens lunch blev fullkornspasta och vegetariska köttbullar. Ville ha något som gick snabbt att göra, var så akut hungrig! Detta gick verkligen snabbt att göra! Här kommer ett litet recept:

För 2 portioner:

2 dl fullkornspasta
1/2 gul lök
1/2 stor morot
1/2 burk krossade tomater
1 msk tomatpuré
3 msk ajvar relish
Basilika
1/2 dl vatten
10 vegetariska köttbullar
Svartpeppar
Ruccola

Koka pastan. Hacka lök och morot och stek tillsammans med köttbullarna i lite olja. Häll på resten av ingredienserna (förutom ruccolan) och låt puttra tills köttbullarna är färdiga. Servera med pasta och ruccola. Mums! :) Jag gör alltid minst två portioner när jag lagar mat, perfekt att ha till lunchlåda eller värma och äta någon annan dag


Tisdag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost:
2 skivor Fazer rågform, 4 msk keso, 1/2 tomat

Lunch:
2 dl snabbmakaroner, 1 dl quornfärs (gjord med krossade tomater, lök, champinjoner och tomatpuré)
+ 2 skivor knäckebröd med smör

Mellanmål:
2 dl naturell yoghurt, 1 dl hallon, 1 dl havrefras

Träning:
40 minuter Insanity

Middag:
1 quornfilé i sås gjord på krossade tomater, tomatpuré, spenat och Oatly havregrädde. Till det hade jag sallad (ruccola, isbergssallad och 1/2 tomat)

Kvällsgott:
1 kopp vaniljte med mjölk


Insanity - Vecka 4


Idag blev jag färdig med min första månad av Insanity. Det känns helt underbart att jag har tagit mig igenom det. Nu början min Recovery Week och sedan går jag in i sista månaden. Träningen blir betydligt tuffare i andra månaden, men jag är redo :) Resultaten hittills är jag väldigt nöjd med. Om jag bara tittat på mina före och efter bilder från Insanity på 4 veckor så syns det stor skillnad, men jag räknar ju även med månaden innan när jag körde powerwalks och Hip Hop Abs. Så på två månader har jag fått följande resultat:

- 6,8 kg
- 19 cm i midjan
- 11 cm höft
- 5 cm armar
10 cm låren
- 6 cm rumpan
- 2 cm bröst


RSS 2.0