Söndag

Dagens mat och träning har sett ut så här:

Frukost 1:
1 nektarin, I kopp kaffe med mjölk, 0,5 liter vatten.

Träning:
35 minuter powerwalk

Frukost 2:
Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk.

Mellanmål:
2 skivor knäckebröd, 4 msk keso, 2/3 burk tonfisk, citronpeppar

Middag:
Couscoussallad med quornfilé

Kvällsgott:
Vattenmelon och frysta jordgubbar, 1 kopp te med mjölk

Jag skulle egentligen ha tränat ett pass med Hip Hop Abs innan middagen, men vi var ute och shoppade (nya träningsprylar!) så tiden blev helt fel. Men men, jag kör imorgon igen som vanligt! Anledningen till varför det blir frukost 1 och 2 är för att jag inte vill äta något "stort" innan jag powerwalkar, kaffet dricker jag för att starta förbränningen och en frukt känns nödvändigt för att inte gå ut på helt tom mage. När jag kommer in igen äter jag ordentlig frukost. Vi har även gått upp så sent nu när det är semester så vi hinner inte äta lunch utan vi äter vår frukost runt kl 12.


Träningskläder


Just nu är det tvätt på gång. Gissa om mina träningskläder som jag har använt nu i 4 dagar verkligen behövdes tvättas!? :) När vi är färdiga ska vi till XXL. Tänkte köpa lite mer träningskläder så att jag inte behöver ha samma en hel vecka. Så en ny sportbh behöver jag, den blir ju svettigast av allt. Byxorna jag köpte är så himla bra. De leder verkligen bort fukt som de utlovar, de är inte ett dugg svettiga när jag kommer in! Några tröjor i material som andas vore nice, linnena ovan kommer från Rönhnisch och ser riktigt fina ut. Rosa vore nice men en matchande keps från Puma ;) SKa även köpa en gymboll och en matta så att jag kan göra situps och andra styrkeövningar.


Dag 4


Nu är jag inne på dag 4 med nyttig mat och träning. Det känns så bra! Känner mig så pepp, jag längtar efter att få gå upp på morgonen och ta min powerwalk och njuter av den nyttiga maten och nu ser fram emot varje kväll då jag ska köra ett pass med Hip Hop Abs. Är inte sugen på godis eller något onyttigt och det är så skönt att svettas och känna hur hjärtat, lungorna och hela kroppen arbetar. Jag tror absolut inte på förbud och måsten är det gäller mat och träning, det leder oftast till att man inte orkar mer eller att man blir besatt av att tänka "jag får inte äta godis" vilket gör att man inte vill något hellre än att äta godis. Det handlar nog mest om att hitta en livsstil där man väljer att äta nyttigt och träna för att man vet att det är bra för kroppen. Och självklart tycker jag att man kan njuta av en bit tårta på ett födelsedagskalas, dricka vin då och då eller äta lite lördagsgodis. Det handlar om en balans där man inte får ångest så fort man äter något som är "förbjudet".


Hip Hop Abs


Igår provade jag Hip Hop Abs som är en dansträning med rörelser som fokuserar på magmusklerna. Instruktören Shaun T Reel är riktigt rolig att följa och att lyssna på, han pratar heeeela tiden :) Varje pass är 30 minuter och det är både uppvärmning och nedvarvning i programmert. Meningen är man ska göra rörelser som tränar magmusklerna utan att behöva göra situps. Jag har inget emot att göra situps och kan tänka mig att det skulle vara perfekt att göra ett par efter träningen. Jag kommer att göra disc 1 idag igen och imorgon går jag vidare med disc 2. Rörelserna är väldigt basic så det är absolut inga avancerade steg vilket gör det lämpligt för de flesta. Kände definitivt att det tog i magen så jag är väldigt nöjd med detta. Jag uppdaterar mer om denna träningsform när jag har provat på de andra programmen (det finns totalt 4 olika).


Lördag

Så här har lördagen sett ut med mat och träning:

Frukost 1:
0,5 liter vatten, 1 kopp kaffe med mjölk, 1 nektarin

Träning:
35 minuter powerwalk

Frukost 2:
Havregrynsgröt med rivet äpple, kanel och mjölk. Ett kokt ägg.

Mellanmål:
2 skivor knäckebröd (husman), 4 msk keso, 1/3 burk tonfisk, gurka, citronpeppar

Träning:
30 minuter Hip Hop Abs

Middag:

Couscoussallad med quornfilé

Lördagsgott:
Vattenmelon


RSS 2.0